ULTRABALATON

Idén már 9. alkalommal került megrendezésre az UltraBalaton tókerülő futóverseny. A rengeteg egyéni, páros és trió mellett 4-10 fős csapatok futották körül a Balatont a Club Aliga "udvaráról" indulva. Az egyéni indulók szombaton reggel hatkor indultak, a többiek pedig előre megadott időben, szakaszosan indultak el egészen kora délutánig. Idén volt egy szászvári résztvevője is az eseménynek. Egy 4 fős csapatban indult el, akik hazánk különböző tájairól jöttek össze csapatba egy Facebook csoportban. A kis csapat 1 nő és 3 férfi taggal, és egy biciklis kísérővel indult neki a körnek, ami idén kicsit hosszabb lett, mint az előző években, így 220,9 km volt a cél. Abban egyeztek meg, hogy "mindenki fut egy ultrát". Bizonyos körülmények ezt sajnos keresztülhúzták, így sajnos "csak" 3 ultra távú futás lett belőle. Egyesületünk tagja,Gelányi Attila, aki részese volt a csapatnak, így korábban kellett, hogy elinduljon a nagy megmérettetésre majd' 2 órával, mint ahogy tervezte, de ez nem szegte kedvét, és sikerrel belépett az ultra távú futók most már egyre népesebb táborába. Az útvonal, amelyen teljesítette az 55,1 km-es távot, a badacsonyörsi Varga pincészettől indult a pincéken keresztül egészen Balatonmáriafürdő-alsó végéig a bicikliúton, azaz a Balatoni Körúton. Rengeteg élménnyel gazdagodva érkezett haza vasárnap délután.
Volt még egy szászvári résztvevő is, Orsós Ferenc, aki az először megtartott UB félmaratonon nagyszerű időt futott, megjavítva eddigi egyéni csúcsát, több mint 8 perccel! Gratulálunk neki!